Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Healing environment

In de zorg komt deze term steeds vaker voorbij. In de letterlijke zin van het woord, betekent het een ‘helende omgeving’. Wilt u weten hoe u van een ruimte een healing environment kan maken? Lees dan verder!

Een ziekenhuis, tandartsenpraktijk of GGZ-locatie, het zijn geen plekken waar u met plezier binnen wandelt. Wanneer u zich in één van deze locaties bevindt en u bent aan het wachten bouwt de spanning zich al snel op. De omgeving waarin u zich dan bevindt, heeft een effect op uw mentale gesteldheid. In een zogenoemde healing environment komt u meer tot rust dan in een ‘normale wachtkamer’. Daarom kiezen zorginstellingen steeds vaker healing environments. All Art Design is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van healing environments. Benieuwd wat All Art Design voor u kan betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Waarom kiezen voor een healing environment?

Het doel van een healing environment is een omgeving creëren waarin men zich rustig, veilig en welkom voelt. Dit helpt voor patiënten in zorginstellingen, maar ook voor anderen die bijvoorbeeld naar de tandarts moeten. Het implementeren van healing environments versnelt het herstelproces van patiënten.

Zorginterieur inspiratieboek

Download ons gratis inspiratieboek en ontdek de kracht van creativiteit en innovatie. Het boek bevat diverse opgeleverde projecten als voorbeeld en biedt inzichten om jouw creativiteit te stimuleren. Laat jouw gegevens achter en je ontvangt de brochure zo snel mogelijk in je mailbox! 

img-2

Waarom kiezen voor een healing environment?

Er zijn een aantal elementen die volgens het Radboud UMC die een ruimte omtoveren tot een healing environment:

  • Uitzicht op de natuur
  • Dag- en kunstlicht
  • Fysieke omgeving

Hoe pas je elementen uit een healing environment toe?

Een onderdeel dat een positief effect heeft op de gezondheid en welzijn van de mens is uitzicht op de natuur. Dit kan door het plaatsen van ramen. Maar ook is het mogelijk de muren in te laten bestickeren met een natuurlijke achtergrond. Het voordeel van behang en/of bestickering met achtergrond is dat het nooit verandert. Er zijn geen externe factoren die de innerlijke toestand van mensen kunnen veranderen zoals dat wel kan als men kijkt door een raam. Anderen mensen of voertuigen kunnen de innerlijke rust weer wel verstoren. All Art Design maakt van ruimtes in uw zorginstelling een healing environment. Dat doen zij door middel van het plaatsen van muurbestickering. All Art Design maakt de bestickering geheel op maat naar uw wens. Het plaatsen van de bestickering kan onder andere op muren, deuren, liften en ramen. 

Dag- en kunstlicht hebben ook een positieve werking op patiënten, zorgdragers en bezoekers van patiënten in zorginstellingen. All Art Design helpt u graag met het ontwerpen van een lichtplan en het plaatsen van verlichting. 

Tenslotte speelt de fysieke omgeving een grote rol. Wellicht denkt u dat wit ook voor rust zorgt. Maar dat is niet zo. Wit zet u juist tot nadenken. Bij bestickering met een gebouw of natuur als achtergrond is dat veel minder. Dan wordt er veel meer nagedacht over wat men ziet in plaats van de omstandigheid waarin degene zich begeeft.

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen je graag verder!

Nieuwsgierig geworden wat we voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Download onze brochure!

Wilt u meer zien van onze projecten en alvast wat inspiratie opdoen? Vraag onze brochure aan!