Groenhuysen Moerweide

Groenhuysen Moerweide

Moerweide_Dierenwand_Zijaanzicht (Custom) (Custom)
IMG_5767 (Large)DSC_0655 (Large)DSC_0662 (Large)Moerweide_Wasruimte (Custom) (Custom)Moerweide_Schaap (Custom) (Custom)Moerweide_Paard_Koe_Samen_Vooraanzicht (Custom) (Custom)Moerweide_Paard_In_Stal (Custom) (Custom)Moerweide_Meijmerkraam (Custom) (Custom)Moerweide_Dierenwand_Zijaanzicht (Custom) (Custom)Moerweide_Bloemenkraam (Custom) (Custom)
  • Locatie: Roosendaal
  • Opdrachtgever: Groenhuysen
  • Categorie: Healthcare

Bij Groenhuysen Moerweide hebben wij op 2 afdelingen een belevingsgerichte omgeving gemaakt. Door het aanbrengen van een belevingscircuit worden cliënten uitgenodigd om op ontdekkingsreis te gaan. Enerzijds door middel van een grote visual met 3 voeldieren, anderzijds door verrijdbare onderdelen, zoals de mijmerkraam. Het West-Brabantse plattelandsleven loopt als thema door de beelden heen en roept veel herkenning op bij de cliënten. De combinatie van het buitengevoel (boerderijthema, dieren verzorgen) met het huiselijke (de was doen), zorgt voor aansluiting bij een breed interesseveld van de cliënten.

Door te werken met verrijdbare elementen behoudt de zorginstelling een hoge mate van flexibiliteit: de mijmerkramen kunnen eenvoudig op een andere afdeling geplaatst worden en het maakt de investering toekomstbestendig. Bij een eventuele verhuizing kan een groot deel van het loopcircuit meegenomen worden naar een nieuwe locatie.

Onlangs is in het Atrium een draai-orgel ``van toen`` toegevoegd. Custom-made voor Moerweide.