Cardia Thuishaven

Cardia Thuishaven

Cardia Thuishaven snoezelbadkamer (4)
Cardia Thuishaven snoezelbadkamer (4)Cardia Thuishaven snoezelbadkamer (5)Cardia Thuishaven snoezelbadkamer (2)IMG-20211216-WA0029111314IMG-20211216-WA0020IMG-20211216-WA0022
  • Locatie: Den Haag
  • Opdrachtgever: Cardia Zorg – Thuishaven
  • Categorie: Healthcare

Bij zorginstelling De Thuishaven (Cardia) in Den Haag hebben we diverse elementen aangebracht om voor de bewoners meer sfeer en beleving te creëren.

Door o.a. het aanbrengen van een speciale bestickering met een print van een onderwaterwereld en door de vloer te voorzien van een bedrukt vloervinyl met een zandprint is de ``gewone```` badkamer een echte snoezelbadkamer geworden waar bewoners heerlijk kunnen ``snoezelen``.
Snoezelen is het stimuleren van verschillende zintuigen door een combinatie van muziek, lichteffecten, trillingen, tastmateriaal en geuren. Snoezelen vindt plaats in een veilige, warme en rustige omgeving aan mensen met een verstandelijke beperking of met dementie. Zo kunnen zij ontspannen.

Tevens hebben wij een muur in de gang voorzien van voelschaapjes waardoor er een ware belevingsgang is ontstaan welke zorgt voor meer rust, afleiding en juiste prikkels.