Blog

Bewonersboom

Bewonersboom; om een afdeling zo persoonlijk mogelijk te maken hebben wij een unieke ``bewonersboom`` ontworpen, die bezoekers en cliënten een sfeervol onthaal geeft op een liftplein, bij de entree van een afdeling of op een gang. Van elke bewoner kan een foto in de boom gehangen worden, wat zorgt voor een persoonlijke noot, een herkenningspunt en een gevoel van saamhorigheid.

Roomdivider

Om werkplekken op kantoor en thuis opnieuw in te richten volgens de 1,5 meter richtlijnen, is deze roomdivider de oplossing.
Een hip design, functioneel door een prikbordfunctie op kurk, verbetering van de akoestiek en een groene uitstraling! Gepersonaliseerd met uw logo. Eventueel ook op huurbasis inzetbaar.

Sfeerbanken

Wij hebben een “sfeerbank” ontworpen, die zorgt voor een fijne zitplaats. Geschikt voor zorginstellingen, zodat cliënten even tot rust kunnen komen op de gangen en bij het liftplein, voor scholen als een ideale ontmoetingsplaats en voor kantoren als een fijne plek om te sparren met collega’s. Door het ``dakje`` aan de bovenzijde geeft het bankje een geborgen gevoel. De afbeelding in het bankje zorgt voor een sfeervol geheel. In combinatie met wandvisuals wordt er een totaalbeleving gerealiseerd. Desgewenst kan de bank volledig op maat gemaakt worden. De standaard afmeting is: 280 cm breed x 240 cm hoog.

Belevingskasten

Voor cliënten met dementie is het prettig wanneer er in de gangen van een zorginstelling meer beleving is. Hiervoor zijn onze belevingskasten een goede oplossing. Het fraaie uiterlijk en de tactiele elementen hebben hun aantrekkingskracht op dwalende clënten. Ze stimuleren de beweging en zorgen voor afleiding en prikkels op de gangen.
De belevingskast zorgt er voor dat de zintuigen van cliënten met dementie geprikkeld worden door beeld, geluid en beweging. Wanneer zij zich in de buurt van de belevingskast begeven, horen zij het geluid dat hoort bij het betreffende thema. In de kast is van alles te beleven. De belevingskast is eenvoudig verrijdbaar. Alle materialen zijn veilig en geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Bushalte

Voor zorginstellingen met dementerende cliënten hebben wij deze bushalte ontwikkeld. Bij de bushalte kunnen bewoners ``wachten`` op de bus en zo tot rust komen. Een rustige activiteit.
Op de achtergrond kan een wandvisual geplaatst worden van het plaatselijke station of een stadsgezicht o.i.d. hetgeen zorgt voor herkenning. De bushalte wordt geleverd met bankje, stadsplattegrond en een bord.

Voelbakken

Voelbakken zijn ontwikkeld om het tastzintuig te stimuleren. Tastzin is het vermogen om aanraking waar te nemen. Het herkennen en ontdekken van materialen en texturen te voelen, werkt zowel ontspannend als stimulerend. Omdat bij dementerenden de tastzin normaal ontwikkeld is, is het voelen van vertrouwde dingen een rustgevende activiteit.

Onze schootvoelbakken hebben de volgende thema’s: auto-wassen, schilderen, klussen, wassen, handwerken, schaap verzorgen, afwassen, konijn verzorgen, kat verzorgen en tuinieren.

De schootvoelbakken worden geleverd in een verrijdbaar opbergmeubel, waarin 10 voelbakken passen.

Voor meer informatie of bestelling kunt u een mail sturen naar: info@all-art-design.nl, of telefonisch: 0165-508859